woensdag 4 mei 2016

Bune diminata,
De laatste dag vandaag op de boerderij. De bewoners zijn al druk met ons vertrek bezig, omdat ze de extra aandacht zullen missen, maar ook omdat er een suprise beloofd is. Jet heeft gisteren voor iedereen toiletspullen gekocht, want zeep, tandpasta en deodorant krijgen de mensen hier van de overheid uit grote emmers op zolder. Een eigen sopje met een lekker luchtje is daarom een grote luxe.
Emmers zeep en tandpasta van de overheid.
Op de boerderij worden elke dag nieuwe geitjes geboren. Gisteren een witte tweeling die Jet en Fien genoemd zijn, dus ook als we morgen weggaan, blijven Jet en Fien hier een beetje achter. 

JanWillem en Marc laten ook hun sporen na, op heel veel plekken op het terrein.  Een plekje om in de zon te zitten doordat er schutting geplaatst is die kan begroeien zodat je uit de wind kan zitten. Een bankje dat een van de bewoners gemaakt heeft, is gerepareerd. Er is beton gestort voor de vloer van de hooiberg en zo waren er elke dag vele klusjes die zij samen met de jongens van hier hebben opgeknapt. 


Jet en Fien hebben in de middag popcorn gebakken en naar Roemeense sprookjes geluisterd die Costel heeft voorgelezen. Ondertussen zat de tafel vol mensen die aan het kleuren en lezen waren in de schoolboekjes die we hier in het dorp gekocht hebben.  Zo was de dag voor iedereen goed gevuld. Alles bij elkaar was het voor ons allemaal een bijzondere ervaring, waar wij en de bewoners straks met veel plezier op kunnen terug kijken.

Multumi (bedankt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten