woensdag 27 april 2016

Gearriveerd!Tussenstop op camping Timulazu
Lieve Allemaal,
We zijn er! Zoals ik al vertelde hebben we nog een nacht geslapen op camping Timulazu. Timulazu is een initiatief van Nederlanders om tehuisjongeren na hun achttiende perspectief te geven op werk en een woning. Omdat Roemenie vrijwel geen sociale huurwoningen kent, is het voor jongeren zonder netwerk erg moeilijk om aan een huis of werk te komen, Timulazu leert hen vaardigheden die nodig zijn voor het werken op een camping en zoekt daarna met hun samen naar huisvesting. Voor meer informatie over dit bijzondere initiatief  Goed http://timulazu.com .

Fien maakt kennis met een varkentje op Timulazu
Uitgeslapen en vol goede moed vertrokken we voor onze laatste etappe. 

In Roemenie hebben we de kaart weer nodig om de route te bepalen.

Een prachtig stuk door een Roemenië dat afwisselend aandeed als een middeleeuws landschap, een discovery documentaire en een oproep om toch vooral te doneren aan giro 555.  Er waren piepkleine kasteeltjes, beken die zich een weg vochten door de bergen naar beneden, rommelige dorpen waar de zwerfhonden op straat sliepen en schattige standjes vol handgemaakte kleden en vesten. Een hele belevenis voor ons allemaal en zeker ook voor de auto, want hoe dieper we Roemenië inreden hoe onherbergzamer en moeilijk begaanbaarder de wegen werden. 

Uiteindelijk arriveerden we dan toch, laat op de avond bij de zorgboerderij.
Daar zijn we nu. Vol enthousiasme zijn we begroet door de bewoners hier, de honden, geiten, katjes en eenden die Fien direct in haar armen kreeg. 
Aangekomen op de boerderij Noi si Voi..

Fien wordt hartelijk ontvangen door Christina.

Vandaag was een mooie eerste dag, iedereen vindt zijn draai daarin vol plezier door de bewoners omarmd. Babette en ik hebben houten vogels beschilderd die gezellig voor het raam heen en weer vliegen en morgen nog versierd kunnen worden. Ik heb met twee mannen geoefend met de computer, ze kunnen daar nu hun eigen muziek op zetten en afspelen, wat waren ze blij toen ze hun eigen nummers door de speakers hoorden zingen.


Vogeltjes maken.

 Er zijn twee geitjes geboren en helaas voor de bokken is het morgen slachtdag -in Roemenie wordt later Pasen gevierd en daarvoor worden de geiten geslacht. Marc en Jan Willem zijn begonnen aan het geitenhek waardoor de geiten heerlijk naar buiten kunnen. 
Bouwmannetje is er.
Geitenhek in de maak.

En we hebben geluk want hoewel het werk de dagen voor Pasen in Roemenie stilligt zijn de houten balken die nodig zijn voor het afdak geleverd. 
                Omdat de materiaalkosten hoger uitvallen dan eerder gedacht, vragen we iedereen die dat nog niet gedaan heeft om een kleine bijdrage over te maken op de One Percent Club: https://onepercentclub.com/nl/projects/noi-si-voi 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten